17 februari 2017
19:00

SKIRÖ AIK B

Referat: WAGGERYDS IK - SKIRÖ AIK B

Då var näst sista matchen för säsongen avgjord på Waggeryds IP! Skirös unga andralag var på besök för en match, som på pappret, skulle bli en rätt bekvämlig resa. Spåkulan visade sig denna råa fredagkväll ha rätt då vi visade oss vara ett något mer fysiskt och samspelt lag än våra motståndare.
Vi var nyfikna på om förra veckans fina spel mot Åtvidaberg kunde upprepas. Nu blev väl inte matchkaraktären av samma sort då vi fick föra matchen (och det har aldrig varit något WIK-lags starka sida). Vi kunde ändå visa upp en rätt bra bandy med många fina anfall kombinerat med resolut försvarsspel. Efter nio minuter kunde vi så också ta ledningen med 1-0, målskytt Niklas Hedin passning Calle Arnoldsson.

2-0 kom i matchens 19e minut då Calle A nätade och Keith Wennberg fick passningspoäng.
Sen följde en period med lite hafsigt och dåligt passningsspel därför kändes det skönt när David Lagerstrand hittade Viktor Hjelm med en fin lyra som Hjelm förvaltade på bästa sätt.
Vi hann också med 4-0 i minut 44 genom David Lagerstrand innan Skirö fick chansen att reducera på straff i halvlekens sista minut. Det satte dock vår Patrik Josephsson stopp för med en fin räddning och vi går till halvtidsvila med stabila 4-0 i ryggen.
Andra halvlek började som första slutade, med ett klart spelövertag men där Skirö försvarade sig på bästa sätt.
Vi gjorde ändå 5-0 i 63e minuten där David L hittade Sebastian Hultman med en fin genomskärare och Hultman hittade åter målet i straffområdet. Tre minuter senare hittade Patrik J Viktor H med ett långt utkast och fri med målvakten kunde Viktor göra 6-0.
7-0 gjorde Alexander Josephsson fint framspelad av nye halvbacken Viktor Bäckdahl. Vi hann även med och göra 8-0 i minut 74 genom David L’s passning till Alexander J innan Skirö fick en ny chans att reducera på straff. Den här gången förvaltades den på bästa sätt genom våra motståndares främste spelare Hampus Karlberg som lyckades placera den bakom vår för kvällen utomordentlige målvakt.
Minuten senare gled Niklas H igenom och gjorde 9-1 med en kanon i nättaket. När vi ändå talar om kanoner kommer jag osökt in på vårat 10-1 mål när vi äntligen får utdelning på vår fjortonde hörna då samme Hedin slår in en fin passning till Conny Strandgård som smäller upp en riktig projektil i nättaket! Detta var förmodligen den bästa träffen Conny någonsin fått på i sitt unga liv!!
Innan 10-1 målet tog Skirö timeout i ett försök att avsluta snyggt. Dessvärre, för deras del, kontrade vi med ovan nämnda praktträff men i den 90e minuten får Hampus Karlberg i Skirö trots allt göra 10-2 genom ett riktigt snyggt mål efter ett lysande utkast av Skirös målvakt.
Slutord: Dagens i stjärnor i ett godkänt Wik får ändå Niklas H Calle A samt David l som med ett par andra bär fram laget på ett utmärkt sätt .
Stort tack till er 62 som hejade fram oss ikväll, väl mött nästa fredag!